Business

Fiecare vot conteaza

Stelian Muscalu

Dupa declaratiile absolut aberante facute de liderii PSD, este tot mai clar ca viitoarele alegeri sunt cruciale pentru revenirea la normalitate. Nimeni nu spune cu cine sa votezi. Spun doar ca este foarte important sa iesi la vot.

In acest context al perioadei 2019-2020, cei doi ani de scrutin parcursi in prezent de Romania, grupul de miscari civice si sociale Geeks for Democracy, Funky Citizens, Expert Forum, Forum Apulum si Declic lanseaza cu sprijinul IQads competitia Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!”, desfasurata in perioada 21 februarie – 31 martie, prin care face apel catre toti creativii de a se implica in activarea cat mai multor potentiali alegatori si observatori independenti romani.
Perioada urmatorilor doi ani inseamna pentru Romania 4 tururi de alegeri, in care cetatenii romani vor fi chemati la urne pentru a-si decide reprezentantii. In trecutul recent, concluziile ciclurilor electorale au aratat ca un segment considerabil al populatiei romane cu drept de vot nu se prezinta la urne, dar si ca exista suspiciuni privind corectitudinea procesului de vot si numaratorii aferente, in sine un factor care contribuie la fenomenul absenteismului electoral.

Competitia „Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza” vizeaza ca target principal publicul Millennials, mai degraba dezinteresat de sfera politica, dar coagulat in trecut prin miscari vizibile de tipul #UnitiSalvam sau protestele OUG 13/2017.
Initiatorii

Geeks for Democracy este o miscare civica, formata cu prilejul alegerilor parlamentare din luna noiembrie 2016, pe fondul unei lipse acute de observatori indepenti pentru supervizarea alegerilor in cele 19.000 de sectii de vot din Romania.

Alaturi de Funky Citizens si Expert Forum, au dezvoltat platforma FiecareVot.ro, oferind informatii si resurse tuturor potentialilor observatori interesati. Rezultatul: mai mult de 1.500 de observatori au fost prezenti in sectiile de votare, de 4 ori mai multi in raport cu alegerile precedente.

Solutiile

Creativii isi pot inscrie ideile individual sau in echipe pana pe 31 martie pe platforma TheCreator, intr-una dintre cele doua directii ale competitiei:

1) idei pentru atragerea alegatorilor;

2) idei pentru atragerea observatorilor independenti.

Nu exista o limita a numarului de inscrieri acceptate din partea unui participant/unei echipe.

1 comentariu

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.