Business

Fabricat în România, acum şi online

Stelian Muscalu

Eşti un producător mic, dar necunoscut şi departe de marea piaţă numită spre exemplu Bucureşti? Deşi spui tu, ai cel mai bun produs din piaţă, nu ai canalul de distribuţie prin care să ajungi la clienţii tăi potenţiali. Există acum o soluţie – să te foloseşti de canalul de distribuţie al altcuiva.

Există chiar un program conceput în acest sens de cei de la eMAG, care oferă micilor afaceri exact ceea ce le lipseşte – oportunitatea de a accesa cel mai mare canal românesc de vânzare online, prin listarea produselor în platforma eMAG Marketplace. În acest moment se estimează că vor beneficia de program aproximativ 400 de producători locali în primul an, iar investiția inițială va ajunge la peste 1 milion de lei.

Este vorba până la urmă de oportunitatea de a accesa milioane de potențiali clienți, iar pentru aceștia din urmă, cumpărarea produselor românești pe care și le doresc, simplu și rapid, indiferent de locul din țară în care ele sunt fabricate.

Unul dintre principalele avantaje ale proiectului îl reprezintă piața de milioane de clienți pe care producătorii locali o vor putea accesa odată cu listarea în eMAG Marketplace. Aceștia vor beneficia și de comisioane mai mici, în medie, cu 50% față de cele standard, iar ONG-urile înscrise în proiect vor beneficia de comision 0%.

În plus, pentru a fi mai ușor de identificat de către clienți, produsele din program vor fi semnalizate, pe site și în aplicația mobilă eMAG, cu logoul „Deschide România”. 30 de angajați eMAG implicați în noul proiect le vor oferi producătorilor suport pentru respectarea cerințelor legale în ceea ce privește producția, documentarea și comercializarea online a produselor.

Pentru primul an, eMAG estimează că aproximativ 400 de producători se vor înscrie în proiect și vor lista in jur de 50.000 de produse, iar platforma va genera pentru aceștia vânzări de peste 14 milioane de lei. În prezent, în eMAG Marketplace există 32 de producători locali cu cifră de afaceri de până la 500.000 de lei, cu peste 5.000 de produse, listate în 98 de categorii. Cumulat, până acum, aceștia au înregistrat vânzări de peste 600.000 de lei.

Cine se poate înscrie în program?

În „Deschide România” se pot înscrie și beneficia de avantajele programului, indiferent de domeniul de activitate și cu excepția industriei alimentare, mici producători, ONG-uri cu activități de producție din care se autofinanțează și PFA-uri care realizează produse meșteșugărești. Cifra de afaceri a acestora poate să fie de până la 500.000 de lei, înregistrată în ultimul an fiscal încheiat.

Se estimează că în următorii cinci ani de la lansarea „Deschide România”, comercianții înscriși vor cumula, prin intermediul platformei eMAG Marketplace, vânzări de 100 de milioane de lei. Comercianții care doresc să vândă pe platforma eMAG Marketplace în cadrul programului „Deschide România” trebuie să producă exclusiv în România, cu respectarea tuturor normelor și prevederilor legale, iar produsele lor pot fi inclusiv produse meșteșugărești, realizate în serii mici.

În prezent eMag are prezenţă în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.