Tehnologie

După mulți ani de așteptare, Netflix vine și în România! Articol de Cătălin Mercus

Catalin Mercus

Cel mai mare serviciu de streaming on demand din America, Netflix, a venit oficial și în România. Anunțul a fost făcut la CES, cel mai mare târg de tehnologie care are loc în fiecare an în luna Ianuarie în Las Vegas. Netflix deţine la ora actuală cea mai mare bază de filme şi seriale din domeniu, actualizată la zi. Își produce chiar și propriile seriale, multe din ele chiar de mare succes.
Cele trei pachete de prețuri disponibile sunt:
  • Basic– 7.99 euro / lună cu acces 1 device
  • Standard– 9.99 euro/ lună cu acces 2 device-uri simultan;
  • Premium– 11.99 euro/ lună cu acces 4 device-uri simultan.
Device-urile pot fi PC, smart TV cu conexiune internet, tableta, consola de jocuri, Chromecast, Amazon Fire tv stick precum și încă multe alte modele de media playere cu streaming.
Printre serialele disponibile în varianta românească a Netflix se numără Breaking Bad, Dexter, Narcos sau Spartacus, iar printre filme, foarte multe dintre hit-urile clasice precum Godfather sau Forrest Gump, dar și producțiile oficiale Netflix din ultima vreme. 
O informație interesantă este numărul de abonați pe care-i are Netflix, 69 de milioane, cam 4 Românii. Un alt aspect interesant care i-a adus o consolidare a numelui este și câștigarea unor premii cu greutate în industria cinematografica, cum ar fi Globurile de aur dar și premiile Emmy. A fost pentru prima dată când un serviciu disponibil on line a a obținut astfel de premii. Distincțiile au fost acordate pentru unul dintre cele mai interesante seriale ale momentului, producție proprie, House of Cards. (pe care vi-l și recomand din dar care din păcate nu există și în varianta Netflix România, deoarece drepturile exclusive aparțin PRO TV ului)
 
Prima lună este gratuită, se poate renunța la abonament oricând se doreste. Subtitrări în română nu sunt, doar în engleză, franceză, spaniolă și germană.
Enjoy!

UPDATE

Constatări dupa ce mi-am facut cont:

 Foarte ușor de utilizat In acest moment conținutul pentru România ca si pentru alte țari europene este muuuult mai redus fața de cel din America si Canada,nici măcar producțiile proprii nu sunt toate. Calitate foarte bună la sunet si imagine.

 Nu exista subtitrări in limba româna Concluzia: nu vor avea mulți clienți în România fără subtitrări şi titluri noi şi interesante, lumea va prefera tot variantele gratis.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.