Business

Fentei lui Dragnea trebuie sa-i urmeze driblingul nostru

Stelian Muscalu

FENTÁ, fentez, A deruta pe adversar prin fente1; a păcăli, a minți, a înșela. – Din feinter – sursa DEXonline

Eu cred ca exact asta s-a intamplat in seara asta, iar fenta o sa fie definitivata maine, in sedinta de Guvern. Pe ce ma bazez?

In primul rand pe bun simt. Am vazut ca agenda PSD-ului nu este cea expusa in campania electorala. Cresterea salariilor si reducerea taxelor a fost praf aruncat in ochii alegatorilor, astfel incat sa nu vada combinatiile pe care urmau sa le faca pe justitie. N-a prea mers. Dar asta nu inseamna ca se lasa.

E clar ca adevarata agenda a PSD-ului era eliberarea confratilor din puscarii si incalecarea Romaniei prin contractele care i-au facut oameni.

Apoi la o scurta analiza a discursului pe care l-a avut premierul reiese clar ca exista o strategie clara. Adormirea vigilentei pentru reluarea proiectului.

Sorin Grindeanu: “Maine vom face in regim de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea acestei ordonante. Folosesc termenul abrogare pentru ca asa este, am vazut dezbaterile, inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de Administratia Prezidentiala atunci cand ne-a cerut sa abrogam aceasta ordonanta. Vom gasi calea legala, abrogare, prorogare ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta, ca sa fiu cat se poate de clar. “

PROROGÁRE, prorogări, Acțiunea de a proroga și rezultatul ei; prorogație. ♦ Act prin care se amână sau se suspendă activitatea unui corp constituit, a unei adunări legislative etc. sursa DEXonline

Act prin care se amana… cred ca a fost un porumbel care I-a scapat. Si imediat vine o alta fraza care indica foarte clar ca PSD-ul nu renunta.

Sorin Grindeanu: O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzand poate acel program de 200 mii lei, foarte mult discutat, astfel incat dupa un dialog pe care sper sa-l am si folosesc acest prilej pentru a lansa aceasta invitatie la dialog, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre parlament pentru punerea in condordanta a deciziilor CCR cu cadrul legal.”

Lucrurile sunt clare, incearca o noua forma a ordonantei, cu o dezbatere publica, la care nu stim cine si cum o sa participe, dar care are ca scop clar un reglaj fin al actului normativ, dupa ce protestatarii pleaca acasa.

Interesele sunt mari, mizele sunt uriase, aproape tot varful PSD are probleme cu legea, multi dintre cei care faceau rost de bani pentru partid, cei care trageau sforile, care faceau si desfaceau aliante sunt la zdup, ori partidul face tot posibilul sa-i scoata de acolo. Mai mult, chiar seful PSD risca sa intre dupa gratii pana la finele anului daca aceste ordonante nu vor intra in vigoare sub o forma sau alta.

Singurul lucru la care ma gandesc acum este ca s-a gasit o chichita prin care cu o virgula, cu o formula interpretabila deschid o usa coruptiei dar si coruptilor, pentru ca agenda lor nu are de-a face cu agenda poporului, nici macar a celui care I-a votat.


1 comentariu

  • Driblingul nostru ar putea fi următorul:după abrogarea OUG să-i dam peste nas marionetelor cu propriile lui vorbe.Ma refer aici la afirmația că ministrul justiției va suporta consecințele.Pai dacă le mai dam o dată credit și zicem că pm nu știa că ministrul de justiție va introduce pe ordinea de zi(mă rog,de noapte)proiectul cel mai vinovat este el,pentru că a acceptat și SEMNAT ordonanța.Deci trebuie să răspundă TOTI cei care au semnat și aprobat OUG 13/2017

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.