Business

De ce se uită politicienii lung spre ciolanul de la Palatul Victoria?

Stelian Muscalu

Sunt 9 miniștri, toți miniștrii Educației și ai Comunicațiilor. De ce am fost ales doar eu? Nu am plătit cei 27 de milioane de euro. Se plătiseră 40 de milioane de dolari, cu o lună înainte să ajung eu ministru, comisioane pentru două HG false. Plătesc eu pentru toată lumea? Nu există niciun ministru în România care să nu fie condiționat să finanțeze partidele. Toți au fost la fel. O campanie electorală de președinte costă 60 de milioane de euro. De unde sunt acești bani? Toți banii au fost asigurați de cei care au fost puși pe locuri.

este declaraţia unui fost ministru. Este declaraţia unui om slab din interiorul sistemului. El este omul care a ridicat doar un colţ al cortinei. În spatele ei este jale. În spatele ei se află laboratorul prin care ţara asta a fost căpuşată timp de 25 de ani. La butoane îşi dau mâna toţi politicienii indiferent de partidul din care fac parte.

În urma unui incident neprevăzut, maşinăria combinaţiilor s-a oprit brusc şi nu a mai vrut să pornească. Acum dă rateuri şi sunt semne vizibile că după mici reglaje, care se vor face în perioada următoare, agregatul şpăgilor o să pornească din nou. Numai că de această dată o să meargă mai turat ca să se recupereze tot ce s-a pierdut cât a stat tras pe dreapta.

Ideea oameni buni este simplă. Politicienii fac joc de glezne pe marginea bugetului şi nu le convine deloc asta. Salivează la banii din care s-ar putea indestula ei şi prietenii lor. Pierderile personale sunt uriaşe. Au fost numiri în funcţii pe sute de mii de euro, ordonanţe de guvern pe milioane de euro, contracte de achiziţii pe zeci de milioane.

Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie. Guvern politic în ultimul an. Credeţi că DNA-ul ar fi fost lăsat să-şi facă de cap aşa cum o face acum? Ştiu că această instituţie, despre care ar trebui să vorbim în cărţile de istorie alături de Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazu, a funcţionat dinaintea guvernului tehnocrat… dar mă întreb, cât timp ar mai fi permis un guvern politic libertatea deplină a DNA-ului?

Sau mai bine să mă întreb cât timp o să se mai permită din decembrie, după alegerile parlamentare, zbânţuiala DNA-ului printre marii rechini?

Şi dacă vă întrebaţi cum ne afectează chestia asta, luaţi de aici – România are cele mai proaste drumuri din rândul statelor comunitare şi se află pe ultimele locuri şi în lume. Ocupă poziţia 128 din 138 de ţări analizate, sub state din Africa, precum Zimbabwe, Ciad sau Sierra Leone. (sursa: Forumul Economic Mondial)

Astea şi multe altele…

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.