Auto-moto

Dacia, acum şi cu o cutie automată

Stelian Muscalu
Chiar stăteam şi mă gândeam când urmează Dacia să facă pasul ăsta şi să intre cumva în rând cu lumea bună. Şi iată, strategii Renault, că parcă mi-au citit gândurile. Aşa că Dacia va pune cutie automată pe mai multe modele. 

Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway. Acestea vor fi primele modele care vor fi dotate cu transmisia robotizată Easy-R. Va fi pentru prima oară când cutiile automate sunt instalate pe Daciile vândute în Uniunea Europeană. Antenţie însă, în Brazilia, modelele Loganu şi Sandero vândute de Renault pot fi cumpărate de ceva vreme cu transmisie automată, iar în Rusia opţiunea a fost introdusă anul acesta pentru aceleaşi două modele. Încă nu se ştie cât vor costa Daciile vândute în Europa cu doar două pedale. Mai multe detalii vor fi oferite publicului la Salonul de la Frankfurt, care îşi deschide porţile în a doua jumătate a lunii viitoare. 

Până acum Uzina Dacia de la Mioveni a avut un an bun. În primele şapte luni a avut o producţie record. Au fost asamblate acolo peste 221 de mii de automobile. Uzina este ajutată de revenirea pieţei interne. 

Această mişcare a francezilor vine oerecum firesc. Relansarea pieţei auto româneşti dar şi europene cere noutăţi în lupta pentru supravieţuire. Ori doar automobilul low cosdt clasic cred că şi-a atins apogeul. Însă reîmprospătarea reţetei unui low cost cu o cutie automată ar putea să fie ingredientul care să ţină această maşină în topul reţetelor auto de succes.  

1 comentariu

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.