Business

Cunoaşterea este cel mai mare duşman a PSD-ului

Stelian Muscalu

Am fost puţin plecat din ţară, perioadă în care am încercat să mă rup de tot ce înseamnă bâlciul românesc. Partea cea mai interesantă însă a fost întoarcerea, atunci când am aflat că George Soros e răul primordial. De fapt nu pot să mint să spun că am aflat ci mi s-a (întărit) confirmat această suspiciune.

Am aflat de la principalul lider de pe scena politică din România, Liviu Dragnea, că acest individ George Soros, este vinovat cam pentru tot răul din ţara asta.

Altfel spus, el este omul care a făcut afaceri cu statul roman; ştiţi că individul este multimiliardar. Cum credeaţi că a făcut banii? Din cauza lui nu s-au făcut autostrăzi în România şi sistemul de învăţământ e la pământ. Ba mai mult, îl tot văd pe la interviuri cu o batistă prin buzunar, cred că acolo ţine stafilococii ăia de-i avem noi prin spitale.

Lasând gluma, problema este mai gravă decât pare. Pentru că acest personaj politic, Liviu Dragnea se ascunde în spatele unei fantome. V-aţi întrebat vreodată cum a ajuns Soros în toate discursurile politicienilor români? Cum de a fost el scos vinovat pentru tot răul de la noi? M-a frământat întrebarea asta. Şi am găsit o singură explicaţie. Este genul de afirmaţie pe care nu ai cum să o verifici. Liviu Dragnea pentru Soros nu există, diferenţele sunt atât de mari încât pur şi simplu îi plasează în lumi diferite. Tocmai de aceea nu există teama că miliardarul ar putea să dea pe cineva în judecată. E ca şi cum unul din voi s-ar gândi să dea în judecată o furnică pentru că s-a urcat pe vârful degetului mare de la piciorul drept. De cealaltă parte, privită din punct de vedere al publicului care înghite gogoşile astea, Soros este exact ca Luna. Dacă vă spune Liviu Dragnea că sunt flori mov pe partea nevăzută a Lunii… cum o să procedaţi? Vă spun eu, o luaţi de bună că nu prea aveţi cum să verificaţi. Şi nu rămâne decât să vă imaginaţi cum ar arăta un picnic în poieniţa cu flori mov. La fel cum vă imaginaţi acum ce rău este nenea ăsta Soroş, de se ia el în principiu de toată lumea, dar cu precădere de politicienii de la noi.

Puţini ştiu însă că acest individ a făcut bani cu capul şi apoi cu banii pe care i-a făcut a împâzit toată lumea cu şcoli, căci o societate civilizată este o scietatea care poate progresa dar mai ales este o societate pe care cu greu o mai poţi manipula şi apoi supune. Aici de fapt a intrat în conflict cu multe dintre guvernele lumii.

Dacă revenim însă la noi, lucrurile încep să se lege. Uitaţi-vă la sistemul de învăţământ de la noi care pare să aibă un singur scop – îndobitocirea în masă a populaţiei. Uitaţi-vă la declaraţiile date de ministrul învăţământului, Liviu Pop, care spune că:

„Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic”

Inteligenţa noului ministru se măsoară fix prin această afirmaţie. Este, dacă mai era cazul, încă o dovadă legată de planurile acestui guvern pentru învăţământul românesc dar şi pentru viitorul acestei ţări.

În aceste condiţii lucrurile sunt clare. Răul pentru aceşti oameni, care azi ne conduc sfidător, este sinonim cu tot ce înseamnă cunoaştere, cu condamnarea corupţiei, cu respingerea hoţiei, cu înlăturarea nepotismului şi a incompetenţei din structurile de conducere ale statului.

Dacă vă regăsiţi în cele de mai sus, să ştiţi că sunteţi suspecţi de „sorosim cronic”

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.