Ştiţi că nu avem autostrăzi, ştiţi că infrastructura feroviară este la pământ, ştiţi că în grădiniţele de stat sunt şi 40 de copii într-o clasă, ştiţi că autorităţile se plâng cu nu sunt bani pentru şcoli şi spitale, ştiţi că am demonstrat că nu suntem în stare să ducem proiectele mari şi utile la bun sfârşit. Da ştiţi. Ce nu ştiţi este că politicienii votaţi de noi nu se gândesc nici măcar o secundă la cum să găsească soluţii pentru toate aceste probleme. Nu se gândesc nici măcar o secundă la cum pot face mecanismele economiei să funcţioneze normal. Politicienii noştri, şi-mi asum această afirmaţie, pur şi simplu nu gândesc.
Aud că a trecut de Senat un proiect prin care în centru Bucureştiului urmează să fie amplasată o cruce de vreo 25 de m (înaltă cât un bloc cu 8 etaje) luminată în zi şi noapte.
Nici nu ştiu despre ce să vorbesc mai întâi. Despre costurile legate de studiul de fezabilitate, despre costruile de realizare sau despre lumina aia care ar putea să fie dusă în cătunele care încă nu sunt electrificate în ţara asta din secolul XXI.
Uneori rămân mut când văd că în România sunt, de fapt, două ţări. Ţara lor, total ruptă de realitate şi ţara noastră, a oamenilor care muncesc şi care produc suficienţi bani ca să aibă ei ce să cheltuiască. Mă uit ce se întâmplă în legislativ şi-mi vine să urlu în faţa neputinţei. Vorbim toată ziua despre strategii economice, despre ce trebuie să se facă şi ce NU trebuie să se facă în ţara asta. Dăm exemple din ţări vecine, ne uităm cu jind la polonezi, îi admirăm pe nemţi cu toate problemele lor, însă nu o să ajungem niciodată acolo unde sunt ei. Nu cu actuala clasă politică.
Degeaba ne rupem noi creierii despre ce trebuie făcut, degeaba-şi rup cârca, braţele, nervii, banii, timpul, viaţa oamenii care muncesc în ţara asta. Pentru că cei care ar trebui să concentreze rezultatele muncii lor spre dezvoltarea economică, spre o dezvoltare durabilă sfidează bunul simţ şi de la înălţime birurilor din Casa Poporului micţionează pe noi care suntem atât de mici în ochii lor.
De când credinţa şi recunoştinţa trebuie să fie acte care să epateze. De când biserica trebuie să fie găzduită în palate şi de când crucile trebuie să aibă dimensiuni apocaliptice. Oameni buni, credinţa nu se arată în construcţiile megalomanice, specifice unor minţi bolnave, avide de putere. Recunosştinţa, credinţa trebuie să fie extrem de personale şi mai ales extrem de discrete. Cred că NOI suntem cei care trebuie să ne arătăm nemulţumirea faţă de crucea lor şi faţă de toate cretinismele care ies pe uşa Casei care nu mai este de mult a Poporului. Numai credinţa noastră, că se poate şi altfel, este cea care mai poate schimba ceva
NISTE JEGOSI! Prostia incepe de la noi ca le permitem sa faca astfel de treburi!
Thanks for that! It’s just the answer I needde.
mda… asta spun si eu, cred ca trebuie sa fim mai vehementi in proteste. De fapt mai intai trebuie sa incepem cu protestele, sa le aratam nemultumirea fata de modul in care actioneaza
Stelian, aici nu cred ca sunt de vina politicienii, Ei fac doar ce vrea boboru. D-aia se fac biserici nu spitale, d-aia se construieste catedrala nesimtirii neamului, d-aia se spala creierii copiilor in scoala. Ca asta se pare ca ne dorim noi ca popor.
Politicienii fac doar ce miros ei ca o sa convinga pensionarele care se mai duc la vot sa-i voteze.
Nu putem generaliza asa. Eu nu vreau, tu nu vrei si multi altii nu vor… cine este atunci poporul?
Masa mare a oamenilor ce traieste din mila altora sau din mila statului…
Asistatii sociali pe care statul ii mentine la limita subzistentei… oamenii aia trebuie integrati cumva in niste proiecte de tara, iar daca nu vor trebuie sa ii constrangem cumva, nu e nimeni dator sa le asigure existenta cat timp ei nu fac nimic pentru aceasta tara.
Solutii exista trebuie sa le cautam bine si sa le aplicam. Statul e prea inchis la schimbare, la fel si biserica.
Am un coleg care avea un proiect de licenta prin care dorea sa eficientizeze activitatea postei romane, dar a fost amabil refuzat pentru ca nu erau bani de furat din colaborarea asta … La orice alta companie privata daca te duci cu o idee care sa le imbunatateasca afacerea vei primi suport, totusi la companiile de stat principiul nu se aplica si e pacat pentru ca vine din urma o generatie noua cu o puternica dorinta de progres care nu are pretentii materiale ci doreste doar sa isi puna in practica ideile si sa fie apreciati pentru asta.
Ai dreptate Stelian, Puterea sta in vointa noastra. Ma refer la acea vointa de a avea un viitor prosper. Acest lucru nu se poate face cu conducatori corupti, hoti de rand, spagari precum Oprescu(prins cu spaga in buzunar), Duicu(a luat spaga in biroul lui Ponta, asa spun autoritatile), Cosma( controleaza tot ce misca in Prahova cand vorbim de contracte publice), Negoita (datorie de peste 50 de milioane de euro la stat prin neplata taxelor), Dragnea condamnat pentru fraudarea alegerilor si cati si cati din esalonul politic sunt suspectati, vinovati sau judecati pentru coruptie, fraudarea, deturnare de fonduri, adica acei bani ce trebuia sa asigura medicamente in spitale, salarii medicilor plecati pentru ca n-au mai suportat umilintele si mizeriile acestui sistem, sa asigure manuale si conditii bune de invatamant pentru viitorul tarii, pentru infrastructura rutiera si feroviara…etc. Pe scurt ne-au furat prezentul si viitorul. A venit momentul sa facem ceva. A venit momentul sa spunem DESTUL!!
Acel moment este acum si aici. A venit timpul sa spunem ca ne pasa de viitorul acestei tari frumoase bagata in mizerie de acesti hoti!!!
Am uitat sa precizez ca sunt un om cu credinta in DUmnezeu, dar credinta nu inseamna sa faci cruci carora sa nu le dai esenta. Dumnezeu e in tot si toate, dar trebuie sa crezi. Daca nu crezi, degeaba faci cruci!
Nimic mai adevarat
bine argumentat articolul Stelu insa revenim la vechea meteahna a acestui popor si anume : mana intinsa( asistati sociali + majoritatea pensionarilor) + semidoctii / agramatii = bazin electoral usor de manipulat, plecand de la acest nivel vom constata ca realitatea in care cei care muncesc pe bune , cei care isi platesc taxele la zi si cei care doresc sa schimbe lucrurile in tara asta sunt maxim 20% , sa nu uitam ( oricum romanii sunt senili) ca la alegerile primare „tinerii frumosi” au dormit cu valiza’n gara ,fapt care a permis batranetului si a semidoctilor sa voteze exact ca acum 25 de ani in „duminica orbului” rezultatele incep sa apara , bani aruncati cu duiumul pe proiecte aberante dar cu conotatie spirituala, chiar aseara vedeam o stire cu un domn arhitect (stabilit in SUA) care dorea sa mute Gara de Nord cu 1.3 km pentru a dezvolta o mega structura imobiliara, ideia arata bine dar stimabilul domn arhitect nu parea ancorat la realitaea acestui oras, oras in care timpul petrecut in trafic este imens, siguranta in trafic sta la mana hazardului si daca mai adaugam „vremea care ne-a luat prin surprindere” tacamul este full option,sincer am ajuns la concluzia ca absolut nimic nu se va schimba in aceasta tara atat timp cat vom avea la vot acelasi bazin electoral ,inclinarea balantei ar fi putut face-o generatia tanara insa majoritatea lor prefera sa termine liceul ( fara BAC) sa isi ia somajul ori sa plece in Londra la sortat fructe, conchid prin a sublinia una dintre anomaliile financiare din aceasta tara si anume : salariul mediu din domeniul bugetar este mai mare decat cel din mediu privat…. cu asta am incheiat ?
ps: referitor la mega-proiectul domnului arhitect in incercarea de a muta Gara de Nord as dori sa precizez cateva aspecte , firma distinsului arhitect doreste sa isi construiasca capital de imagine ( PR mascat) ? ori ne considera inapti pentru a judeca logic si elementar relevanta acestui proiect? intrebare elementara, pentru ce draq ai nevoie de o asa mega structura daca drumul Bucuresti-Neptun il parcurgi in 4h30? ori pe ruta Brasov -Oradea „petreci” 17h in acel cazan numit pompos „tren de calatori”? de bun simt ar fi trebuit inceput cu reabilitarea cailor rulante (sinele) dupa care putem construi tot ce visam noaptea ?