Business

Corupţii vor ieşi din puşcării fiindcă ăsta este singurul obiectiv al PSD

Stelian Muscalu

Astăzi PSD-ul a pus batista pe ţambal. Nu mai graţiază puşcăriaşii. Mâine nu ştim ce urmează. Singura certitudine pe care o avem acum este că obiectivul unic, pe care-l urmăresc, precum lumina unui far, este aprobarea sub o formă sau alta a Ordonaţei 13. Altfel spus scoaterea fraţilor din puşcării.

Societatea românească şi mai exact clasa politică, indiferent de culoare, fostul preşedinte Traian Băsescu ne demonstrează asta cu prisosinţă, a funcţionat ca un ceas elveţian atunci când a fost vorba de furt. Acum câteva rotiţe s-au blocat, sunt gripate în puşcării. Merge furtul în continuare, dar nu la fel ca atunci când era însoţit de experienţa unor oameni care făceau asta de mai bine de 20 de ani.

Până la urmă vouă dacă vi se strică ceasul ce faceţi? Încercaţi să-l reparaţi. Asta încearcă să facă şi PSD-ALDE cu acordul tacit al PNL şi PMP. Nu trebuie să-i condamnăm. Asta ştiu ei să facă.

Lucrurile sunt cât se poate de clare. Ori va trece ordonanţa, nu azi… în perioada următoare, sub o formă care să le permită să-şi scoată fraţii din închisori ori vom avea o nouă revoluţie. Cale de mijloc nu există. Ne-au demonstrat asta.

Altceva vreau eu să spun acum. Am observat cum foşti jurnalişti s-au transformat în propagandişti ai sistemului. Asta mi se pare foarte grav.

Liviu Dragnea, unul dintre politicienii condamnaţi ai acestei ţări dar şi preşedinte al celui mai mare partid şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că la noi merge şi aşa, creierul acestei ordonanţe 13, s-a grăbit să se delimiteze de noile amendamente propuse în Parlament. Premierul Sorin Grindeanu a făcut acelaşi lucru, până la urmă era firesc. Nu-mi amintesc până acum să fi demonstrat premierul voinţă proprie.

Bun, după declaraţiile acestea, foştii jurnaşişti, au sărit să condamne protestul din Piaţa Victoriei. Adunarea aceea spontana de oameni nu este altceva decât un semn de sănătate al societăţii… de fapt singurul.

Însă aceşti „deontologise arătau contrariaţi. De ce să protestezi dacă şeful partidului de guvernământ şi premierul au declarat că nu susţin iniţiativa. Explicaţia mi-a fost amintită de un jurnalist de excepţie, Ovidiu Vanghele, care vorbea despre o teorie din vremea premierului Năstase. Este vorba despre Teoria Centrului Imaculat. Deşi toate aceste calamităţi legislative sunt gândite la centru, liderii partidului, pentru a nu-şi afecta imaginea şi implicit credibilitatea se delimitează de ele. Însă ei sunt cei care aleg momentul în care propunerile lor ajung acte normative. Ei le elaborează ei le legiferează.

Strategia PSD-ului nu s-a schimbat foarte mult de pe vremea premierului Năstase şi până acum. Singura modificare este acum mituirea mult mai gravă a populaţiei. Politicienii au avut ambiţia şi au reuşit să ţină o masă critică într-o sărăcie cruntă, astfel încât atunci când i-au oferit 3 lei la salariu sau o sticlă de ulei, să fie priviţi ca zeităţi.

Nimeni nu se întreabă de ce, azi la 27 de ani de la revoluţie, bună parte a poporului român mai are nevoie să primească o mită ieftină. Pentru că ei, politicienii, au avut grija să fie aşa. Dacă acest stat s-ar fi dezvoltat, implicit această clasă politică, semidoctă, ar fi dispărut. Pentru că mita electorală nu ar mai fi fost un argument. Oamenii inteligenţi cer programe de guvernare sustenabile şi mai ales urmăresc respectarea lor. Oamenii inteligenţi nu acceptă mita.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.