Auto-moto

Comerţul online, combustibil pentru piaţa auto

Stelian Muscalu

Văd semne că economia se mişcă. Am scris un pic mai devreme despre cifrele de vânzări ale nemţilor de la BMW. Cred că lucrurile ar fi trebuit cumva să fie într-o ordine inversă. Şi anume să spun frumuşel că vehicule comerciale Transit de la Ford au avut o creştere a vânzărilor de 23% comparativ cu 2014, ceea ce a făcut ca producătorul american să deţină cel mai bine vândut brand de vehicule comerciale din Europa – pentru prima oară în 18 ani. Altfel spus clienții din Europa au achiziționat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford anul trecut în timp ce modelul Transit Van a sărbătorit 50 de ani în serviciul afacerilor din întreaga lume.

Este un FORD2semnal grozav pentru economie. Autoutilitarele astea ne arată că IMM-urile s-au pus pe achiziţii, produc bani după care patronii îşi cumpără BMW-uri. Asta era ordinea despre care vă vorbeam. Lăsând gluma, se vede treaba că Ford începe încet, încet să-şi revină inclusiv în Europa unde a avut probleme mari.

Nu doar Transitul a făcut o figură frumoasă, Ford Ranger și-a depășit rivalii și a devenit cel mai bine vândut vehicul din segmentul pick-up din Europa, cu vânzări totale de 27.300 de unități- o creștere de 27 % comparativ cu 2014.

„Ford a investit foarte mult pentru a dezvolta noi vehicule comerciale fiabile şi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și care oferă totodată cele mai noi tehnologii cum ar fi Adaptive Cruise Control și Lane Keeping Alert. Ford are acum cea mai nouă gamă de vehicule comerciale din Europa și în acest an vom introduce noi motorizări pentru Transit și Transit Custom, plus un nou Ranger mai îndrăzneț” – Roelant de Waard, vicepreședinte, Marketing, Vânzări & Service, Ford Europa.

Magazinele online, combustibil pentru piaţa auto

Conform unui studiu recent, modelele comerciale continuă aibă o contribuție importantă și în creștere în ceea ce privește economia europeană. Creșterea în utilizare a fost datorată transportului pentru cumpărături online, dar și noilor afaceri în domenii precum servicii de instalații sanitare și construcții, înreținere/reparații..

Un raport al Centrului pentru Cercetare în Economie și Afaceri solicitat de Ford arată că afacerile dependente de van-uri au contribuit cu un total de 584 miliarde euro la situaţia economică din Franța, Germania și Marea Britanie în 2014 – o creștere de 16 % comparativ cu 2010, și o sumă care se apropie de economia globală din Elveția.

Vehiculele comerciale Ford au atins o cotă de piață de 12,6 % în 2015 – o creștere de 1,2 % comparativ cu anul trecut – înlocuind Volkswagen, lovit de scandalul diselgate, ca cea mai bine vândută marcă.

Dacă ar fi aliniate, 50 de ani de vehicule Transit ar încercui globul. În medie, un noua masina Transit s-a cumpărat la fiecare 180 de secunde din viata acestui model.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.