Business

Centrofarm transformată în HelpNet

Stelian Muscalu

HelpNet liber la preluarea farmaciilor Centrofarm. Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea a 19 farmacii aparţinând Centrofarm de către Help Net.
Cele 19 farmacii sunt împărţite în 10 oraşe: București, Brașov, Bușteni, Buftea, Constanța, Iași, Suceava, Târgu Mureș, Râmnicu Sărat, Sat Geamăna (Comuna Bradu).
Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. – Consiliul Concurenţei
Atât Help Net, cât şi Centrofarm au ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate, respectiv farmacii.
Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

După finalizarea tranzacţiei, care deja a primit aprobarea Consiliului Concurenţei, Centrofarm va mai avea doar 30 de farmacii.

3 comentarii

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.