Tehnologie

Cel mai mare producător de procesoare anunță primul CPU special creat pentru gadgeturile wearable!

Florin Popovici

Qualcomm, considerat cel mai mare producător de chipseturi destinate dispozitivelor de tip smartphone și tabletelor în general, a anunțat lansarea primului chip dedicat în întregime viitoarelor gadgeturi wearable care se pot prinde pe încheietura mîinii, piciorului, pe frunte sau pe piept (wearable=purtabile – gen smartwatch, brățară de fitness, etc).

Chipsetul poartă denumirea Snapdragon Wear 2100 și este cu pînă la 30% mai mic în dimensiuni comparativ cu clasicul procesor Snapdragon 400 care echipează actualele ceasuri inteligente disponibile în comerț. Astfel, viitoarele generații de smartwatch-uri, precum și alte gadgeturi purtabile, vor deveni mai elegante și mai comod de purtat, în special pe mână, datorită faptului că producătorii au acum posibilitatea de a construi astfel de gadgeturi la dimensiuni mai mici. De asemenea, vor deveni și ceva mai subțiri și mai ușoare ca greutate. LG Electronics ar fi început deja dezvoltarea primului smartwatch bazat pe chipsetul Snapdragon Wear 2100, probabil, că același lucru îl fac deja si ceilalti producători interesați de segmentul wearable.

Pe langă acest procesor Snapdragon Wear 2100, special realizat de Qualcomm pentru platforma smart devices/wearable, producătorul de procesoare a anunțat și lansarea a trei noi modele de CPU dedicate segmentului de smartphone: Snapdragon 625, Snapdragon 435 si Snapdragon 425, ce vor echipa viitoarele modele pe care producătorii de mobile le vor lansa pe tot parcursul lui 2016.

Chipseturile mai sus menționate sunt dezvoltate pe platformele de 14nm (modelul 625) și 28nm (modelele 435 si 425), și au capabilitatea de a oferi viteze de descărcare de pînă la 300Mbps, încărcare de pînă la 150Mbps în rețelele 4G LTE, utilizatorilor care vor achiziționa telefoane al căror preț va fi unul mediu.

Dețineți un smartwach, o brățară de fitness sau alt gadget purtabil? Cît de comode și de utile le considerați?

Pe Florin îl găsiți și aici – gadget-talk.ro

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.