Lifestyle

Ce este fizioterapia…si cu ce se mananca ea!?

Eu recuperez…şi ei (ceilalţi fizioterapeuţi) recuperează… nu râdeţi, că noi recuperăm după orice! :))) Adică după orice patologie!

Ştiai că dacă ai avut gripă îţi trebuie “recuperare” ?!

Ştiai că dacă ai avut o apendicită banală…ai nevoie să ”te recuperezi”? Nu mai zic de cât e de important după o fractură/entorsă/luxaţie …sau după un banal infarct …din dragoste! 😉

Şi dacă ai născut… îţi trebuie ajutor să intri în formă, pentru că gâgâlicea primită în dar are nevoie de tine în formă maximă 100% mai ales că n-are instrucţiuni de folosire!!

Recuperarea se face musai cu specialist. Specialist fizioterapeut, kinetoterapeut..sau combinaţia celor două.

Jobul meu e cel mai tare de pe planetă. Nu mi s-ar fi potrivit nimic mai bine. E adevărat că sunt mulţi care nu ştiu ce însemană fizioterapie şi… mi-e ruşine să zic, dar sunt şi doctori printre ei… şi unii chiar prieteni cu mine (pe FB 😉

Recuperarea presupune o serie de măsuri care te vor ajuta să revii pe linia de plutire după o perioadă…nu chiar roz cu sănătateaşi dacă o faci cum trebuie te ridică şi deasupra liniei… roz. Şi o facem prin tehnici de fizioterapie. Asta înseamnă folosirea “factorilor fizici” – curent electric, câmp magnetic, sunet, lumină polarizata sau infraroşie, microundele, apa, temperatura … sau şi mai important – minunata mână de masaj, pentru refacerea stării de sănătate.

Bunica ta nu zicea că merge o data pe an “la băi” ? Şi că acolo o doamnă drăguţă i-a făcut ‘diadinamice’? Sau băi “cu curent” (galvanice) sau cu nămol? Ei bine, bunica era cool… şi făcea fizioterapie! 😉

Nu, nu e voodoo.. nu fac vrăji (că nu mă pricep, deşi am încercat) şi nici nu folosesc “lumina violet” sau … Merg pe principii studiate de mult, de oameni mai deştepţi, care au ştiut să facă funcţionali pacienţi cu afecţiuni grele ?! … şi mă bazez pe fiziologie, stimulând circulaţia şi drenajul limfatic, stimulând metabolismul celulelor tale şi ajutând corpul săşi secrete propriile antiinflamatoare (cum credeţi că traiau oamenii şi ieseau din criza de sciatică înainte de pastilele de -fen la modă?!)

Cum se întâmpla asta? Păi într-un cabinet, pe un pat, relaxat şi cu muzică siderală în căşti, te laşi pe mâna fizioterapeutului care o săţi aplice niste electrozi sau magneţi sau sonde care aduc în zona dureroasă, umflată, roşie sau incomplet funcţională, factorul fizic dorit. Poţi să citeşti, poţi să discuţi sau să dormi… la final o să pleci un alt om… mai bun! :))

Cu fizioterapie tratez multe afecţiuni, pornind de la cele posttraumatice (entorse, luxaţii, fracturi, etc), la cele neurologice (AVC, Parkinson, hemipareza, etc), trecând prin cele degenerative (hernie de disc, coxartroză, gonartroză, alte artroze, etc) şi prin cele reumatice (artrita, spondilita, etc) şi cele date de tulburări de postura (scolioze, cifoze, etc). Chiar daca nu ai nici una din bolile astea, dar ai un “junghi” sau contractură, o durere surdă între omoplaţi sau durere lombara dupa enşpe ore de stat la birou, tot la mine găseşti rezolvarea! 😉

Trebuie adăugat aici factorul fizic important : mişcarea!!! – Kinetoterapia (terapia prin mişcare) este esenţială în refacerea funcţiilor dereglate din diverse motive. Dar ce-ar fi să vă scriu mâine despre asta? Până atunci să vă mişcaţi!

Mişcaţi, am zis!! 😉

Pe Ana Maria o găsiţi şi aici – fiziolife

4 comentarii

  • Tratati si pacienti cu metastaze osoase? Pot veni cu bilet de trimitere direct de la medicul de familie sau trebuie trimiterea de la un alt tip de cabinet? Care este costul unei serii sau a unei sedinte?

    • Buna ziua! Ne pare rau ca va confruntrati cu asa o problema si va asteptam la cabinet sa stabilim impreuna un plan terapeutic (fara trimitere). Tratamentul dvs va fi integral suportat de noi, asa ca va rugam sa ne sunati la 0722657736 sau la 0755019878 pentru a programa un consult! Va astept! A Florescu (www.fiziolife.ro)

    • Buna ziua! Facem fizioterapie pentru otice artroza, inclusiv gonartroza iar pretul depinde de tipul procedurilor recomandate. Pentru aceasta sunati-ne la 0722657736 si va putem da mai multe detalii. 🙂

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.