Business

Cardul cu care poţi cumpăra în rate oriunde în lume

Stelian Muscalu

Consumul accelerat a dus la apariţia a nenumărate instrumente financiare prin care banii să circule cu viteză cât mai mare. Pentru că până la urmă despre asta este economia… nu despre consum ci despre circulaţia coerentă a banilor. Au fost şi nenumărate rateuri şi mă gândesc aici la creditul cu buletinul sau la tot felul de împrumuturi date de IFN-uri la dobânzi astronomice.

Însă există instrumente cărora le-aş spune mai degrabă de lifestyle. Dacă cele două enumerate mai sunt erau pentru oameni care-şi cumpărau lucruri pe care nu şi le permiteau, cel despre care vreau să să vorbeasc este despre o mai bună gestiune a banilor… şi evident în target intră mai ales cei care-i au.

Groupe Société Générale a lansat în parteneriat cu Mastercard, cardurile de credit Standard și Gold. Am fost tentat să spun aşa şi…?

În primul rând este vorba despre o premieră mondială. Mastercard, compania care activează în 210 ţări a ales Bucureştiul pentru acest produs. Pentru mine, ca om al cifrelor, vă spun că m-a bucurat această ştire. Noi eram primii ori de câte ori vorbeam de lipsa infrastructurii, de lipsa educaţiei sau de infracţionalitate. Iată că lucrurile se mai schimbă.

Acest card, deşi cred că este cumva superficial spus card, l-aş denumi mai degrabă serviciu care are ataşat un card, încorporează cel mai complex sistem de rate din România şi din întreaga lume. Noul serviciu Mastercard – Plata în rate îţi permite atunci când eşti într-o ţară oarecare, eventual una cu taxe mici, să-ţi cumperi aparatură electronică de exemplu, în rate direct din magazin. Nu e nevoie să mergi la bancă, să faci un overdraft sau alte nebunii de genul acesta. Pur şi simplu la POS poţi cumpăra un produs în rate. Principiul aşadar e simplu… oriunde, orice.

Pe lângă facilitatea oriunde/orice noile carduri oferă și beneficii suplimentare:

  • Un program de reduceri în peste 500 de locații partenere, disponibil prin platforma online Extrabeneficii.brd.ro şi reduceri la comercianţii incluşi în programul Mastercard Premium.
  • O ofertă completă de asigurări.
  • Acces în saloanele VIP ale aeroporturilor din Cluj și Timișoara pentru cardurile de credit Gold. (eu aştept facilităţile pentru marile aeroporturi din capitalele europene)
  • Cea mai bună ofertă de refinanțare disponibilă momentan în piață, cu 36 de rate cu dobândă 0.

Dacă alegi un astfel de card până la finalul lunii ianuarie 2017, beneficiezi de 18 rate fără dobândă oriunde în lume, comision de acordare 0, comision de administrare 0 în primul an, care altfel este de 50 de lei pentru cardul normal şi 150 de lei pentru cardul gold. Există şi o tragerea la sorți pentru un premiu în valoare de 15.000 de euro cash, dacă acel card a fost folosit pentru cumpărături de minimum 1.000 lei.Pe lângă România, serviciul va fi implementat în anumite piețe europene în primul trimestru al anului

viitor, urmând ca baza de acceptare să fie extinsă ulterior pe parcursul anului 2017.

cosminSuntem mândri să vedem România implementând, în premieră internațională, o nouă soluție de plată cu cardul, concepută în jurul ideii de flexibilitate și creștere a puteriide cumpărare a consumatorilor. Noua opțiune le va permite consumatorilor să beneficieze de condiții și avantaje neegalate în piața din România, în materie de control, transparență și accesibilitate, cât și o experiență de plată unică la nivel global, pionierată chiar în țara noastră” Cosmin Vladimirescu, General Manager, România, Mastercard.

 

 

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.