Tehnologie

Când Iphone-ul ucide

Florin Popovici

Când vine vorba despre tehnologie, cu toții apreciem și utilizăm gadgeturile actuale, însă sunt și oameni care ajung să-și pună capăt zilelor din cauza lor.

Mai sunt ceva mai puțin de 3 săptămîni pînă la lansarea telefoanelor iPhone 7 și aproximativ o lună de zile, pînă cînd ele vor fi comercializate la nivel global.

Luna august, s-a dovedit a fi o luna neagra pentru furnizorul chinez al companiei Apple, Foxconn, și fatală pentru doi angajați ai săi.

Din cauza presiunilor exercitate de compania americană de a livra la timp noua generație de iPhone (poate cel mai rîvnit gadget în ultimii 6-7 ani de zile la nivel global), un muncitor de 31 de ani, angajat de numai o lună de zile în uzinele Foxconn, a hotărît să se sinucidă, aruncandu-se de la ultimul etaj al clădirii în care tocmai își încheiase tura de noapte.

A doua zi, pe 19 august, o angajată a aceleași fabrici de asamblare a telefoanelor iPhone, în urma inundațiilor ce au avut loc în nordul orașului Zhengzhou, din China, a încercat să sară peste liniile de cale ferată, pentru a ajunge la timp la servici, deoarece zona subterană pe unde pietonii se deplasau către serviciu, se afla sub ape. În încercarea sa, femeia a fost lovită de un tren, pierzîndu-și astfel viața.

Uneori, stai și te gandești, dacă toată această isterie care se creează în jurul gadgeturilor este întemeiată, mai ales, că bucuria unora poate deveni coșmarul altora. Nu e prima dată cînd companiile din diferite domenii de activitate (cosmetica, fashion, auto, IT, etc) sunt acuzate de exploatarea muncitorilor lor.

Pe Florin îl găsiţi şi pe gadget-talk.ro

2 comentarii

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.