Business

Bursa nu e un joc de noroc

Stelian Muscalu
 Despre bursă şi mai ales despre indicatorii ei încerc să vorbesc aproape în fiecare zi la radio. Pentru că bursa este până la urmă un instrument care te poate ajuta să faci profit. 
Şi acum simt cum apar  tot felul de comentarii, domne la bursă faci profit dacă ai norc. NU este adevărat la bursă faci profit dacă ai informaţii şi poate un strop de noroc. BIne domne dafr la bursă trebuie să ai milioane de euro ca să poţi juca. Din nou greşit. Interesaţi-va cam cât costă o acţiune la noi. E drept că şi câştigurile sunt direct proporţionale cu investiţiile… ca şi pierderile dealtfel. 
 
Sunt multe întrebări despre bursă. Rămâne însă esenţa. Bursa este un loc al oamenilor inteligenţi, care bazându-se pe informaţie şi viziune, vor să facă bani.
 
Mai nou ca să ai informaţia despre care vorbeam puţin mai devreme, ca să înţelegi ce înseamnă cu adevărat acest fenoment care la noi, din pacate, abia face primii paşi, trebuie să-ţi muţi fundul din fotoliu şi să mergi pe 4 decembrie, după deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, la ceea ce este lansarea primului Club al Investitorilor pe piaţa de capital, din Bucuresti.

Fondatorii clubului sunt 3 tineri activi pe piata de capital: Adrian Cojocar – manager SAI Intercapital Investment Management, Raluca Ganea – COO Agile Media si Cristi Tudorescu – specialist in analiza fundamentala si evaluari de companii. 
 

Printre obiectivele pe termen lung ale Investors Club Bucureşti se numără:


1. Crearea unei comunităţi de investitori cu scopul de a suplimenta şi complementa nevoia acestora de informare în domeniul pieţei de capital prin schimbul de idei şi opinii referitoare la piaţă, atât în cadrul unor întâlniri cu discuţii deschise între membri cât şi în cadru organizat prin seminarii interactive, care vor pune accentul pe lucruri cât mai practice şi care vor incuraja libera exprimare;

2. Să ofere plus valoare membrilor clubului prin educaţia şi cumulul de cunoştinţe dobândite în cadrul întâlnirilor organizate de către Investors Club;

3. Să fie o platformă prin care cei care nu au cunoştinţe despre bursă, dar vor să înveţe, să fie ajutaţi să facă primii paşi pe piaţa de capital;

4. Lobby legislativ (Autoritatea Supraveghere Financiară, Bursa de Valori Bucureşti, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării);

5. Promovarea investiţiilor pe Piaţa de Capital şi creşterea vizibilităţii “fenomenului” bursier; 

6. Să ofere un mediu de interacţiune între companiile emitente şi investitorii de retail;

7. Sa incurajeze direcţionarea economiilor populaţiei către investiţii pe piaţa de capital prin plasamentele în acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti.

Lansarea oficială a Investors Club Bucureşti va avea loc la sediul Bursei de Valori Bucureşti, blvd.Carol 34-36, etajul 14, sala Aquarium de la ora 9.30. Participarea este gratuită.
 
Zic că este un moment favorabil să profitaţi, fiindcă în viaţa asta nimeni nu o să vă înveţe nimic gratuit. Mâine intrarea este liberă.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.