Sanatate

Bubele sistemului privat de sănatate

Andreea Iancu
Scris de Andreea Iancu

A venit momentul să vă spun o poveste de groază.
A trebuit să fac un nou RMN. Criteriul principal în alegerea clinicii unde să merg a fost strict financiar. Recunosc acest lucru și mi-l asum 100%.
Mi-am zis: mă interesează, în principiu, aparatul pe care îl au și să facă ce-mi trebuie mie. Și așa costă o căruță de monetar, cât mai am de dat pe analize și diverse altele, se adună. Vreau investigația și două DVD-uri, că unu tre’ trimis în Franța, să pună oamenii ăia ştampila pe ITP.
Bun, fac prospecție de piață, programare la OneLife Clinica Medica și mă duc.
Procedura obișnuită, analize, hârtiile cu investigațiile din urmă, plus biletul de ieșire din spital de la Lyon copiate, trimiterea de la neurolog, branulă în venă pentru substanța de contrast și la aparat, Iancu, să îți scărmănăm creierul, din nou.
O oră jumate și două DVD-uri mai târziu am plecat acasă. „Interpretarea v-o trimitem pe mail”. Mamă ce de treabă; și, spre deosebire de alții, nici nu mi-au cerut bani să îmi scrie al doilea DVD. E drept că în loc de film mi-au dat niște hârtii A3 printate, da’ aia e.
A venit și ziua când am primit interpretarea pe mail.
Băi băiatule! Când am deschis documentul ăla mi s-a făcut rău! Efectiv! Am avut nevoie de toată puterea și de tot ce am învățat în anii din urmă, să nu leșin. Să nu fac atac de cord. Încet, încet, mi s-au limpezit mințile și am început să le pun cap la cap, să înțeleg că oamenii ăia sunt, pur și simplu, niște imbecili siniștri.
După ce mi-am revenit și am putut respira din nou, le-am dat mail să îi rog:
1. Să verifice de ce mi-au trecut pe interpretare “fără substanță de contrast”, că vorbă aia, am stat cu acul în venă o oră jumate și am un bon (pozat și atașat la mail) care zicea că am făcut cu, nu fără;
2. Să aibă Dna. Dr. David Reka amabilitatea de a citi cu atenție hârtiile pe care le-au copiat și le au la dosar și să modifice interpretarea.
Am primit înapoi, peste câteva minute, aceeași hârtie pe care modificaseră, e adevărat, că am făcut cu substanță de contrast, nu fără. Atât.
Sinceră să fiu, nu am certitudinea că medicul s-a uitat pe imaginile alea. Parafa ei, scanată și lipită pe un nou document word, spunea în continuare, că am 1 (unu) anevrism embolizat și suspiciune de un alt anevrism.
Cam cum mi-o fi fost mie, cu o istorie medicală atât de complicată în spate, când am deschis documentul ăla și primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost: POSIBIL SAC ANEVRISMAL – se recomandă investigații suplimentare.
Cum frate! Cum e posibil, cu hârtiile de externare în mână, care spun negru pe alb 2 anevrisme embolizate, tu să nu vezi decât unu singur!
Repet: habar nu am dacă medicul ăla chiar s-a uitat pe imagini sau nu, sau doar i-a fost folosită parafa aiurea.
Cum e posibil să îți dea pacientul mail, să îți spună Băăăăăă!!!!! Mai uită-te încă o dată și pe tine să te doară în cur!??!?!
Am evitat până acum să scriu despre povestea asta, pentru că încă nu ajunsesem la neurologul meu, să se uite și să discutăm.
Întâi a fost nedumerit când a văzut ce scrie pe interpretare, apoi l-a bușit râsul și, în cele din urmă, și-a cerut scuze în numele colegilor lui pentru așa aberație. Mi-a zis că pot să folosesc hârtia cu rezultatul să fac din ea avioane, să mă amuz cu vreun puști în parc.
Când să ies din cabinet, m-a întrebat dacă sunt supărată pe colegii lui sau i-am iertat. I-am spus că i-am iertat parțial, pentru că na…am cam înțeles singură despre ce este vorba și am reușit să mă liniștesc până la urmă. Nu i-am iertat, în schimb, pentru jumătatea aia de oră cât am fost din nou în iadul din 2013, cât a durat să-mi limpezesc mințile și să înțeleg.
I-am spus că așa cum scriu o părere despre un restaurant sau un hotel, la fel voi scrie și despre ceea ce s-a întâmplat la clinica respectivă. Fiecare are dreptul să știe la ce se înhamă, chiar dacă face alegeri, așa că mine, pe considerente strict financiare. Ȋn anumite cazuri, poate tocmai din acest motiv ar trebui să știe.
În concluzie, dacă vreți o interpretare imagistică profi, dacă nu vreți să muriți, îninte de vreme, citind ce se trezesc unii scriind aiurea, ocoliți clinica One Life.
Da’ nu oricum! Ocoliți-o de departe și spuneți-le și altora să facă același lucru. E spre binele lor!

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.