Uncategorized

Braț mecanic – avantaje, beneficii, aplicabilitate

Stelian Muscalu

Brațul mecanic devine tot mai căutat în majoritatea industriilor. Companiile se aliniază la noile descoperiri tehnologice din dorința de a automatiza procesele de producție și de a oferi calitate.

Universal Robots oferă diferite tipuri de brațe robotizate industriale, iar companiile le achiziționează în funcție de procesul pe care doresc să îl automatizeze. De asemenea, brațele mecanice au moduri de funcționare diferite.

Brațul mecanic devine o componentă importantă în orice fabrică care intenționează să ofere un produs de înaltă calitate și ale cărui procese de producție pot necesita simplificare și o ușurare a muncilor care necesită efort și care până acum au fost realizate de oameni.

Iată care sunt beneficiile pentru o companie atunci când introduce brațele mecanice în activitate

Ridicați sau țineți greutăți mari pentru perioade lungi de timp

În procesul de fabricație, este nevoie de mult timp pentru ca un produs să fie finalizat. În această perioadă, lucrătorul din fabrică va trebui să țină produsul cu o mâna în timp ce lucrează la el. Este necesar să vizualizeze toate laturile produsului pe măsură ce lucrează la respectivul produs, pentru ca în final să rezulte un produs de înaltă calitate.

Într-o fabrică, după procesul de producție, urmează operațiunile de ambalare, paletizare și manipulare a mărfurilor. Aici poate fi folosit brațul robotizat industrial. Un braț mecanic poate fi folosit atât pentru a ține produsul în timp ce se lucrează la el, cât și pentru paletare și manipulare a mărfurilor, până când acestea ies pe poarta fabricii.

Capacitatea de a opera în medii periculoase pentru oameni

Acesta este un beneficiu fascinant al roboticii. Unele locuri de muncă sunt foarte periculoase sau sunt supuse unor substanțe toxice, ceea ce îngreunează mult munca oamenilor și nu de puține ori le poate pune în pericol viața sau sănătatea. Acestea sunt locuri de muncă unde automatizarea cu ajutorul coboților este indicată.

Adaugă consistență în producție

Brațele robotizate industriale sunt programate pentru a îndeplini sarcini. Prin urmare, îndeplinesc sarcinile conform instrucțiunilor pe care le primesc. Apoi, aceasta înseamnă că, pe parcursul îndeplinirii sarcinilor lor, vor urma cu precizie un proces de producție pentru un anumit produs. Ca rezultat, produsele finale vor fi toate similare fără nicio defecțiune. Astfel fabrica va oferi constant calitate pe piață prin intermediul produselor pe care le realizează cu ajutorul coboților.

Perioada de funcționare mai mare

Atunci când derulează o activitate, indiferent de gradul de dificultate, oamenii au nevoie de pauză și odihnă. Realizarea proceselor cu ajutorul brațelor mecanice se poate derula mult mai rapid, pentru că acestea pot funcționa fără întrerupere și la viteză semnificativ mai mare.

Eficiență și profitabilitate sporite

Roboții industriali pot finaliza sarcini specifice mai repede și, de asemenea, mult mai bine decât persoanele fizice, deoarece sunt dezvoltați pentru a executa aceste sarcini cu un nivel de precizie mai mare. Prin creșterea eficienței procesului de fabricație, prin minimizarea resurselor și timpului alocat pentru finalizarea sarcinilor, printr-o calitate net superioară a produselor sau serviciilor oferite de cei care aleg automatizarea, robotica industrială poate fi, prin urmare, utilizată pentru a scădea costurilor acolo unde este cazul și pentru a obține un profit mai mare. 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.