Business

Avem sute de km de promisiuni, din păcate nu putem circula pe ele.

Stelian Muscalu

În week end-ul acesta am primit iar promisiuni de autostrăzi. Şi vă spun sincer că aşa m-am săturat de promisiuni. De această dată vorbim de şeful CNADNR care spune că se vor construi 300 de km de autostradă până în 2018. De fapt se vor debloca lucrări începute dar care s-au împiedicat ori din lipsă de avize, ori din lipsă de bani, ori pur şi simplu din lipsa de bunăvoinţă. Pe mine din păcate nu mă mai poate convinge nimeni că obiceiurile de peste 25 de ani se vindecă peste noapte. Plus că nenea ăsta vorbeşte pe nişte planuri care nu am nicio siguranţă că vor mai fi respectate după ce el va părăsi în toamnă această funcţie.

Aşa că lucrurile sunt simple. Hai să nu ne mai lăudăm cu promisiuni kilometrice de autostradă… hai să construim după care să ieşim la televizor şi să spunem simplu şi curat: am făcut X km de autostradă. Altfel ne întoarcem în era Emil Boc. Vă mai amintiţi? Ce frumos stătea el cu fularul portocaliu în jurul gâtului şi ne promitea că o să facă 800 de kilometri de autostradă şi că o să înceapă lucrările pe încă 800 de kilometri. Care a fost în final rezultatul mandatului? Emil Boc a finalizat 130 de kilometri, adică aproape de opt ori mai puţin decât îşi propusese. Absolut jenant.

Sau să vorbim despre guvernul Ponta care ne povestea de planuri de 1000 de km? Putem face şi asta că la dat din gură avem premieri campioni. Din cei 1000 de km de autostradă mulţi dintre ei nu au fost nici măcar începuţi, precum autostrada Comarnic-Braşov. Ceea ce nu este un lucru rău dacă stăm să ne gândim la calitatea lucrărilor de infrastructură făcute pe vremea lui Ponta. Decât să-i înceapă el doar ca să-i demoleze alţii pe banii noştri până la urmă mai bine rămânem pe drumuri de pământ. Renunţăm la maşini şi apelăm la poştalioane că asta-i România clădită de clasa politică de după revoluţie.

Nu pot să nu-mi aduca aminte, în această colecţie de minciuni, de premierul Călin Popescu Tăriceanu, omul care juca samba investiţională la venirea crizei. Ce promisiuni mai facea el legate de autostrăzi. Ne spunea că va finaliza două mari autostrăzi una dintre ele fiind Braşov-Oradea. Şi-a terminat mandatul, slavă Domnului, de aproape 10… nici acum marea promisiune nu a fost îndeplinită. Şi vor mai trece ani până să vedem aceste vorbe goale fluturate prin faţa electoratului că se vor transforma în fapte.

Tocmai de aceea spun că am senzaţia că fac alergie de fiecare dată când apare cineva la tv care începe să-mi explice extrem de doct, din planuri, pe km, ce de autostrăzi o să avem. Pur şi simplu refuz să mai ascult şi mai ales să cred astfel de promisiuni. Domnilor lăsaţi televizorul şi puneţi osul la treabă.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.