Uncategorized

Autosuspendarea premierului Victor Ponta ridica semne de intrebare

Stelian Muscalu

Ciudat gest al premierului Ponta in aceasta seara, cand a anuntat, pe facebook, ca s-a gandit sa mai ramana prin Turcia ca sa-si schimbe pansamentele:

Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni.Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa).Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor.” postare FACEBOOK

Personal ma intreb de ce nu primim aceasta informatie printr-un comunicat oficial care sa vina de la Palatul Victoria. Suntem in 21 iunie, scrisoarea catre presedintele Iohannis este datata 19 iunie. De ce nu este datata cu ziua de maine atunci cand va pleca spre Cotroceni? 

 

Sincer sa fiu nu am crezut foarte mult in acest dosar al DNA-ului. De fapt mi-am ridicat semne de intrebare legate de perioadele anchetate. De ce a aparut tocmai acum? Au fost multe chestiuni care m-au facut sa ma intreb ce este cu acest dosar. Insa aceasta postare a premierului imi arata ca situatia este destul de grava… si nu ma refer la cea medicala.

PS – iata ce spune articolul din Constitutie invocat de premier:

Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern

Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului” … dar nu la sugestia directa a premierului autosuspendat.

1 comentariu

 • Turcia si Romania au acord de extradare? Just in case.

  Hai sa presupunem ca toata povestea cu accidentul si cu operatia de urgenta este adevarata.

  Ponta avea 2 alternative – sa se opereze in Romania sau unde a facut-o.

  Nu cred ca dificultatea operatiei a fost crieteriul principal de alegere a locatiei.
  Cred ca si in Romania s-ar fi gasit destui medici care sa faca operatia cu succes. Ma gandesc, de exemplu, ca medicul echipei nationale de fotbal se pricepe destul de bine sa repare un genunchi.
  Iar daca nu avem medici suficient de buni probabil ca mult mai intelept ar fi fost sa aleaga o clinica care are mare experienta in tratarea sportivilor – de exemplu clinica din Bologna.

  Inseamna ca Ponta a plecat din tara din alte motive pe care nu le stim.

  Personal cred ca e cea mai proasta alegere pe care o putea face.
  Cand lucrurile se incing si se precipita tocmai atunci trebuie sa fii prezent in mijlocul lor si sa incerci sa le rezolvi.
  Sa fugi nu e o solutie pentru ca lucrurile nu se rezolva de la sine ci de abia ca se amplifica.

  Exista 3 posibilitati
  – toata povestea cu DNA e de fapt un foc de paie. Ponta a inteles asta si e convins ca nu au ce sa-i faca
  – Ponta a plecat ca sa isi creeze un alibi (eu nu eram in tara cand s-a intamplat) si in acelasi timp oameni din umbra sa lucreze febril pentru a sterge urme astfel incat Ponta sa se intoarca imaculat
  – Povestea e atat de serioasa incat Ponta nu vrea sa fie in tara cand va izbucni scandalul cel mare

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.