Business

Asus P2451 – un laptop pentru oameni de business

Stelian Muscalu

V-am spus că de ceva vreme căutam un laptop care să se plieze pe nevoiele mele, sa spunem, de business.

Cum nu mă prea pricep la chestiuni care țin de hard sau soft am avut în vedere cateva chestiuni simple legate de ceea ce-mi doresc de la un computer portabil.

Să fie rezistent, să nu fie foarte greu, să arate decent (contează în întâlnirile de business), să aibă o cameră bună, pentru că mai nou multe întâlniri sunt în mediul online, să asigure o securitate sporită a informațiilor. Nu în cele din urmă să mă țină bateria suficient de mult ca să mă pot plimba cu el de la un client la altul.

Toate astea le-am gasit la noul ASUS P2451. I-aș spune ca este și frumos și puternic.

La capitolul rezistență cei de la Asus spun că vorbim de standarde militare, ceea ce, recunosc, m-a încântat. De cealaltă parte acest model vine cu un nivel ridicat de securitate având un nou buton indicator SensePoint. Dar sa le luam pe rând.

In privinta capacității vorbim de un procesor Intel® Core™ i7 care-i oferă performanțe ridicate și viteza de care am nevoie. La capitolul stocare am la dispoziție soluții duale care evident garantează un spațiu mai mare de stocare, dar și viteze de acces foarte ridicate.

Are dimensiuni relativ reduse (32.53 x 23.29 x 1.99 cm ), un pic mai mare ca o coală A4, și o greutate de bun simț (1,5kg), ceea ce înseamnă că nu o să mă cocoșeze în momentul în care mă plimb de la un client la altul.

Vă spuneam mai devreme că vorbim de o robustețe care are la bază standarde militare. Ce înseamnă asta? Carcasa este solidă și încorporează funcții speciale ce oferă rigiditate structurală suplimentară. La interior placa de bază este protejată de o structură specială din oțel iar hard disk-ul este protejat cu un manșon din plastic.

Ce-mi mai place la el este balamaua speciala care-i permite deschiderea completă la 180°, astfel încât laptopul poate fi plasat într-o poziție perfect plată, ideală pentru partajarea conținutului de pe ecran.

In ceea ce priveste siguranța, modelul ales (ASUS P2451) include funcții de securitate avansate. Vorbim aici de un conector de securitate Kensington care protejează sistemul împotriva furtului, în timp ce scutul de confidențialitate pentru webcam, senzorul pentru amprentă și cip-ul TPM 2.0 asigură integritate și siguranță datelor conținute de sistem.

1 comentariu

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.