Lifestyle

Arta ca stare de ”a fi” – designerul Carmen Emanuela Popa

Carmen Emanuela Popa este omul despre care eu spun că vine dintr-o altă lume… o lume unde totul este infinit mai profund și mai puternic. Noua ei colecție BD toamnă/iarnă 2016 m-a lăsat suspendată în acea lume. Ideea colecției este despre formele corpului uman, despre forța și sensibilitatea feminină, despre cum un corp primește alte valențe sub lumina zilei. Frumusețea lucrărilor ei vestimentare vine și din unicitatea și minimalismul lor. E o trecere continuă prin diverse stări și diverse culori: alb, crem, somon, gri sau negru.

Colecția are și o doză puternică de dramatism a existenței umane, asta poate veni și din gândul că acest designer excepțional nu poate fi pe deplin înțeles de toată lumea. Am cunoscut-o întâmplător pe Carmen Emanuela Popa, nu știam că despre ea s-a scris în British Vogue sau Tatler Magazine UK. Nu știam nici că jurnaliștii de la Paris Mode TV au asociat-o cu Alexander McQueen după ce au văzut colecția ei de la Mercedez Benz Fashion Week Rusia 2014. Un lucru am știut sigur: Carmen Emanuela Popa este altfel. Lucrările ei sunt artă în forma ei cea mai profundă și intensă. Temele abordate de designerul român nu sunt simple. Iubire, război, inocență, pace, existență sunt doar câteva din cuvintele care îmi vin în minte privind la ele. Colecție BD toamnă/iarnă 2016 continuă parcursul puternic al acestei artiste venită parcă din alte sfere ale universului.

Câteva lucrări din noua colecție vor fi prezentate și într-o expoziție inedită organizată la Centrul Rus din București în perioada 3-11 martie 2016. Lucrări din colecțiile Woman N, Soldatul Necunoscut Contemporan sau piese din prima ei colecție, vor fi însoțite de câteva schițe originale ale designerului. Vernisajul va avea loc pe 3 martie în cadrul unui eveniment conceptual cu un moment de dans contemporan suștinut de Georgiana Dobre și un recital de pian al artistului Abel-Edison Corban.

 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.