Lifestyle

Anticlasic – ZOB 25 de ani

Stelian Muscalu

Intr-o societate macinata de proteste si nemultumiri, muzica PUNK ar trebui sa fie catalogata patrimoniu cultural.

O formatie punk este pentru societate cum este o criptomoneda pentru sistemul bancar. Nu prea iti place ce face dar poti profita de pe urma ei. (Sau: ai de invatat dupa urma ei)

Si cu hastagul REZIST purtat ca o aureola formatia ZOB ajunge la 25 de ani. Baietii au rezistat 25 ani intr-o industrie muzicala dominata de personaje efemere si interese comerciale.

Din 1993 pana acum societatea a trecut prin schimbari majore, nu si mesajul ZOB. De la Parodisiac la Deviant mesajul general a fost acelasi. FUCK THE SYSTEM (scuzati libajul, dar acesta sintagma isi face tot mai puternic loc in tarile dezvoltate).

Protestul fin de pe albumul Telenovelas, din 1998, a adus trupa in atentia publicului si a facut-o cunoscuta, paradoxal, in mediul audio-vizual comercial. Perioada aceea a fost Eldorado-ul muzicii romanesti.

Cu toate astea, ZOB a ramas in underground-ul industriei muzicale romanesti, si de acolo isi canta in continuare protestul.

Nici bataia minerilor, nici stagiu militar, nici bataia jandarmilor, nici plecarile unor membri din trupa si venirea altora, nici premiile luate la galele destinate muzicii romanesti nu au intrerupt activitatea trupei si asa au ajuns la 25 ani de… de toate.

Odata cu trecerea timpului, vinul devine mai bun, masinile devin clasice iar cicolata se strica. ZOB raman aceasi. Punkisti clasici buni si stricati…

Pe 20 Aprilie, in Club Quantic din Bucuresti, ZOB se dezlantuie intr-o formula inedita, cu vechii componenti ai trupei, intr-un cadru festiv. Concert Punk 100%.

(desi textul e foarte bun nu mi apartine)

Aici aveti link-ul spre evenimentul baietilor de la ZOB 

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.