Business

Adevărul despre Black Friday la eMAG

Stelian Muscalu

Știi de unde vine obiceiul de Black Friday, de unde vine numele de Black Friday? Da, ai dreptate. Nici nu prea contează. Tot ce ne interesează este că de Black Friday sunt reduceri mari și putem cumpăra ce ne dorim la prețuri mult maimici. Am săpat și am aflat de la eMAG mai multe informații despre ce intenționează să facă de Black Friday. În primul rand anul acesta vor exista aproximativ 1 milion de produse cu oferte speciale de Balck Friday. Un milion? Mi s-a părut că cei din staff exagerează, așa că am intrat pe site-ul eMAG să mă uit. Nici nu mi-am dat seama cât de repede a crescut eMAG-ul și cât de diversificat a devenit. Se pare că nu exagerează. Chiar au peste 1 milion de oferte speciale pentru că au milioane de produse la vânzare.

Ce produse? Păi de la televizoare (vreau să-mi iau și eu unul smart), telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), frigidere, mașini de spălat, la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru mașină, mobilă.

Ca fapt divers, eMAG este primul magazin care a venit cu oferte speciale de Black Friday în România. Dar cum spuneam la început, istoria nu prea interesează pe nimeni în cazul acesta. Mie, când aud de Black Friday, mereu îmi vin în minte imagini cu buluceală, cu oameni care se așază la coadă chiar cu câteva zile înainte, cu oameni disperați să ajungă primii la rafturile cu reduceri, cu oameni care se calcă în picioare etc. Ce să spun… eu personal m-aș lipsi de reduceri decât să îmi pierd comportamentul civilizat. Dacă am posibilitatea să fac cumpărăturile on-line este mult mai Ok.

Pot să cumpăr pe îndelete tot ce vreau, pot să beneficiez și de reduceri și nici nu risc să fiu prins într-o busculadă. De fapt milioane de oameni fac cumpărături online. Tocmai de aceea pot apărea busculade virtuale. Însă pentru acestea exista soluții:

În acest moment ai 2 opțiuni:

-Te înregistrezi pe site-ul eMAG înainte de Black Friday și îți faci din timp liste cu produsele pe care ți le dorești. De ce este util? Pentru că astfel o să ai toate datele completate (nume, adresă de livrare etc). În ziua reducerilor nu mai stai să completezi formulare. Cu câteva clickuri ai rezolvat.

-Îți instalezi aplicația eMAG pentru smartphone. În aplicația respectiva activezi notificările pe mobil și astfel ești anunțat de ofertele pe care le cauți din prima secundă de Black Friday. Mai mult poți comanda direct de pe telefon oriunde te-ai afla.

Cam asta este în linii mari cu Black Friday-ul de anul acesta. Acum o să încerc să aflu care sunt ofertele concrete și, bineînțeles, imediat ce le aflu ți le voi spune și ție.

4 comentarii

  • Faptul ca tot anul fac diverse „black friday” iata ca lumea numai este asa de interesata de adevaratul Black Friday. Ar fi trebuit sa fie o singura zi, nu 7.
    Faptul ca jongleaza preturile, este deja cu cunoscut de oamenii din online.

    • reducerile, de sezon sau nu, fac parte din strategiile de vanzari. Tocmai de aceea exista uneori ideea ca preturile sunt crescute inainte de BF. De fapt sunt produse care ies dintr-o promotie, revin la pretul initial, si intra in alta. Aici este greseala celor care gandesc campaniile acestea. Si da, ai dreptate, multele promotii organizate in timpul anului dilueaza ideea de BF

  • Concentrarea oamenilor asupra BF nu mai este ca in urma cu 3 ani sa spunem cand conceptul a ajuns in Romania (nu stiu daca 3 ani sunt sau nu). Este normal ca responsabilii cu marketingul sau campaniile sa doreasca cresteri financiare si aici ajungem sa vedem BF de Craciun, Pasti, in fiecare anotimp, si probabil multe alte zile iar in momentul in care se ajunge la BF original (care trebuia sa fie weekendul urmator) lumea nu se inghesuie. Mai ales ca am tot vazut asocieri despre cum oamenii se tepuiesc, fraieresc ca preturile sunt umflate apoi reduse la un pret egal cu cel initial pana in scumpire. Cel mai bine este sa urmarestu ce te intereseaza, compari cu alte site uri de profil vezi care si cum au evoluat preturile.

  • Stelian, anul acesta am vrut sa imi iau aspirator de mana, soundbar de 300W, un hdd portabil si alte maruntisuri. Coincidenta sau nu, toate produsele mele pe care le-am pus în lista de favorite erau la același preț sau un pic sub, pe amazon. Ce Black Friday e asta?

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.