Business

54 de ore în care dai start unei afaceri

Startup Weekend Bucharest anunță ediția de anul acesta, un eveniment care îi provoacă pe tinerii cu idei de afaceri să învețe să le pună în practică în doar 54 de ore. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 aprilie, 2017, la TechHub Bucharest și este dedicat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, din România sau din alte țări.

Tema ediției din 2017 este ”Bring your ideas to life”, un exercițiu prin care participanții sunt încurajați să gândească idei de afaceri cât mai creative, care să nu îi limiteze la un domeniu specific.

Continuăm și în 2017 tradiția organizării Startup Weekend în Capitală. Evenimentul are loc anual în diverse orașe din țară și este acel tip de proiect care merită continuat pentru că are și rezultate. De exemplu, anul trecut, din 8 echipe concurente, 3 startup-uri, Colegoo, Instahouse si Recupero, au reușit să dezvolte ideile de afaceri care s-au născut în weekendul #SWBucharest. Practic, evenimentul nostru este un prim pas pentru cei care au o idee de afaceri, dar nu știu de unde să înceapă proiectarea ei. Îi susținem oferindu-le acces la mentori și resurse la stadiul cel mai precoce al potențialei lor afaceri”, spune Ioana Alexandra Frîncu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Evenimentul din București este organizat voluntar de 6 tineri implicați în activități, organizații și proiecte din diferite domenii. În România, Startup Weekend are loc în 7 orașe: București, Cluj, Iași, Timșoara, Brașov, Oradea și Târgu Mureș.

Mentorii ediției de anul acesta sunt: Richard Reese, Mihaela Reese, Filip Buruiană, Cristina Banu. Juriul Startup Weekend Bucharest 2017 este format din Robert Knapp – CEO CyberGhost VPN, Peter Barta – Co-Director la Founder Institute și Alexandra Anghel – Co-Founder Appticles.

Startup Weekend Bucharest este o adevărată provocare pentru participanți pentru că într-un timp foarte scurt trebuie să colaboreze, să se cunoască, să găsească acea idee de business care să merite atenția tuturor și care să devină realitate. Noi le punem la dispoziție un spațiu de lucru, mentori, modalități de suport prin care ei să își valideze ideea și un juriu cu expertiză națională și internațională care să aleagă echipa cea mai bună. Apoi, venim în ajutorul lor cu premii diverse care să ajute startup-ul să se dezvolte”, declară Victor Micu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.swb2017.eventbrite.com, iar detalii și informații pot fi găsite și pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Ediția din 2017 a Startup Weekend Bucharest este realizată cu ajutorul partenerilor: TechHub, Webutic, JCI Romania, Profructta, Studio Colors, cu susținerea Asociației PRISPA, Eurocentrica, Asociația Convergențe Europene, team365, Radio Deea, Europunkt, Ariel Constantinof, Stelian Muscalu, Zoltan Marton.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este o organizație neguvernamentală, preluată în 2015 de Techstars. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat în 2016 după o pauză de trei ani în Capitală. Au fost prezentate 28 de idei din care s-au format 8 echipe, care la sfârșitul celor trei zile și-au putut prezenta ideile de startup în fața unui juriu internațional. Startup Weekend Bucharest 2016 a avut 88 de participanți înscriși și alte peste 30 de persoane din partea suporterilor, organizatorilor, 28 sponsori și 13 parteneri media. Peste 6000 de ore cumulate au fost desfășurate în total de toți cei implicați în ediția din 2016 a Startup Weekend Bucharest,.

Video-ul de la Startup Weekend Bucharest 2016 îl puteți urmări aici: VIDEO YOUTUBE.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.