Auto-moto

140 de cai cu un motor de 1 litru. Asta înseamnă performanţă

Stelian Muscalu

2016 aduce o versiune mai puternică a modelului B-MAX. Vorbim aici de 140 CP la un motor pe benzină, atenţie, de doar 1 litru. Este acel motor ecoboost ultra premiat care oferă o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 10,4 secunde cu emisii de CO2 de 116 g/km și un consum de combustibil de 5,0 l/100 km. Maşina vine echipată cu sistemul Auto-Start-Stop ca standard.

Sună bine descrierea noului Ford B Max şi mă tot gândesc dacă noua echipare va convinge clienţii să cumpere acest model, pentru că ştim, fabrica de la Craiova depinde în cea mai mare măsură de el.

Pentru clienţii din Europa maşina urmează să fie disponibilă în 10 culori de caroserie combinate cu plafonul și carcasele oglinzilor vopsite negru contrastant. B-MAX Colour Edition dispune și de jante unice din aliaj de 16 inch, împreună cu o grilă frontală neagră strălucitoare, scuturi de protecție față și spate negre, geamuri spate fumurii și un spoiler spate mare pe hayonul superior.

Specificațiile interioare includ sistemul de conectivitate Ford SYNC activat vocal cu ecran color de 4.2 inch și sistem de navigație opțional, sistem de aer condiționat manual și alte FORDpachete opționale

Noul B-MAX Colour Edition arată că stilul și caracterul practic pot merge mână în mână. Design- ul extrem de atrăgător și funcțiile sofisticate precum sistemul de conectivitate vocal SYNC și sistemul Ford Easy Access Door System fac ca B-MAX să fie unul din cele mai avansate și inovatoare autoturisme de mici dimensiuni din Europa” Roelant de Waard, vicepreședinte, Marketing, Vânzări și Service, Ford Europa

Ce-mi place mie la maşina asta, mai ales că după o vârstă mai apare şi burta şi mişcările nu mai sunt atât de agere, este sistemul Ford Easy Access Door System. Adică sunt acele uşi fără stâlp lateral care-ţi permit accesul destul de uşor în habitaclu. Foarte mulţi au contestat această găselniţă a celor de la Ford spunând că scade foarte mult din siguranţă în eventualitatea unui impact lateral. Aflaţi că în 2012 B-MAX a primit punctaj maxim de 5 stele Euro NCAP.

Dincolo de acest aspect, B Max oferă tehnologii avansate care includ Active City Stop – care oferă asistență șoferilor scanând carosabilul din fața autoturismului și aplicând automat frânele pentru a reduce impactul coliziunilor sau pentru a le evita cu totul, precum și sistemul MyKey, oferit exclusiv de Ford, care permite părinților să aplice anumite restricții asupra tinerilor șoferi pentru a promova șofatul mai sigur.

Aceasta din urmă este aplicaţia pe care o iubesc fără să o cunosc. Însă mă gândesc la momentul în care David îmi va cere maşina ca să meargă la vreo întâlnire.

Adaugați un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.